• Oznam- ZRPŠ

          • Pozývame všetkých rodičov na Rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 18.4.2024 o 16:00 hod. v kmeňových triedach.

            Prosíme o účasť kvôli voľbám do Rady školy. 

          • Festival podnikavosti 2024

          • 16. 4. 2024, sme sa zúčastnili úžasného podujatia v Banskej Bystrici, ktoré bolo plné inšpirácie a podnikateľského ducha! Naši druháci sa stretli s úspešnými podnikateľmi, počuli ich príbehy a získali cenné rady.

            Inšpirácia od hosťa: Naši študenti mali možnosť stretnúť sa s výnimočným hosťom, ktorý im ukázal, ako sa nikdy nevzdávať a ako premeniť výzvy na príležitosti.

            Príbehy rovesníkov: Naši žiaci sa dozvedeli, ako ich rovesníci rozbiehajú svoje nápady s minimálnym štartovacím kapitálom (100€) a ako sa dá dosiahnuť úspech aj z nuly.

            Obálková výzva: Žiaci sa zúčastnili zážitkového cvičenia, ktoré ich podnikavosť rozvinulo za iba 60 minút!

            Rozbehni sa! Academy: Spoznali sme program, do ktorého sa každoročne zapája aj naša škola a ktorý podporuje mladých podnikateľov.

            Tento festival nás inšpiroval príbehmi ľudí, ktorí úspešne rozbehli svoje podnikanie. Tešíme sa na ďalšie podobné podujatia!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival podnikavosti 2024 .

          • Návšteva konzultanta v študentskej firme WeL

          • Študentskú firmu WeL dnes navštívil konzultant pán Ing .Dušan Vajda, ktorý je už osem rokov dobrovoľným konzultantom študentských firiem na našej škole. Je nielen bývalým absolventom našej školy, ale vo firme zastáva každoročne funkciu predsedu dozornej rady. Študentská firma je fiktívnou akciovou spoločnosťou a bola založená v rámci predmetu Aplikovaná ekonómia v triede III.L. Na začiatok pán konzultant prerozprával svoj profesijný príbeh. Firmu predstavil jej prezident žiak Matúš Lacza. Konzultant sa podrobne zaujímal o správy činností jednotlivých oddelení. Každý viceprezident mu poskytol informácie, či realita činnosti zodpovedá vypracovanému podnikateľskému plánu. Zaujímalo ho, aké výrobky študentská firma vyrába, kto sa podieľa na výrobe, ako sa skutočnosť podnikania odchyľuje od plánu, diskutovali sme o  nákladoch, ale aj výnosoch z nášho predaja. Taktiež sme navrhovali ďalšie kroky, ktoré chceme ešte v našej firme podniknúť. Dnešné stretnutie nám prinieslo veľa nových nápadov a bolo naozaj inšpiratívne. A myslím, že každého člena našej študentskej firmy v istom smere obohatilo.

          • Súťaž ENERSOL

          • Sme nadšení, že sa naša práca GraviMobil prebojovala do celoštátneho kola ENERSOL!

            GraviMobil je inovatívny model poháňaný gravitáciou, ktorý ukazuje, ako môžeme efektívne využívať alternatívne zdroje energie.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Súťaž ENERSOL.

          • Krajské kolo ekonomickej olympiády

          • Jakub Kmeťko z triedy IV. L sa vo februári 2024 zúčastnil Krajského kola ekonomickej olympiády. Konalo sa v Banskej Bystrici. Spomedzi 57 účastníkov sa umiestnil na peknom 16.mieste. Vo všetkých krajoch sa Ekonomickej olympiády zúčastnilo celkom 580 žiakov, preto sme na výsledky museli dlhšie čakať. Do celoštátneho kola postupuje 50 najlepších. Srdečne gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Krajské kolo ekonomickej olympiády.

          • Prípravné kurzy na prijímacie skúšky

          • Milí žiaci 9. ročníka, ponúkame vám možnosť prihlásiť sa na prípravné kurzy na prijímacie skúšky z matematiky a slovenského jazyka a literatúry. V rámci jednotlivých kurzov si otestujete svoje vedomosti z predmetov MAT a SJL pod vedením vyučujúcich daných predmetov.

            Cieľom kurzov bude  príprava a precvičenie vedomostí v jednotlivých tematických oblastiach v takom rozsahu, v akom budú obsiahnuté v testoch na prijímacích skúškach. Časové rozpätie realizácie 1 kurzu:  90 minút.

            Podrobnejšie informácie k prihláseniu nájdete tu: https://dopravnazv.edupage.org/a/pripravne-kurzy-1

          • Exkurzia počas PRAXe

          • Dňa 3.4. sa žiaci odboru elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách z II.ATt zúčastnili v rámci predmetu PRAX tradičnej exkurzie. Teraz to bolo v spoločnosti ŽSR - sekcia EE a konkrétne sa oboznámili s pracoviskom OTV - opravy trakčného vedenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia počas PRAXe.

          • Živá kniha

          • 27.3.2024 sme v našej škole privítali Ing.Petra Abraháma z firmy Continental- absolventa našej školy. Príbehom svojej životnej a kariérovej cesty môže byť inšpiráciou pre mnohých, dnes si jeho úprimné slová vypočuli žiaci prvého ročníka. Živá kniha- výborný nástroj kariérového poradenstva. Ďakujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Živá kniha.

          • Úspech! Úspech! Úspech!

          • Úspech je opojný, nákazlivý, ale aj opakovateľný. A tak zdieľajte s nami fantastickú správu z prvého dňa tohto týždňa. Náš skvelý JAKUB KMEŤKO zo IV.L triedy je druhý najlepší nemčinár na Slovensku! Získal 2. miesto v Celoštátnom kole olympiády v nemeckom jazyku.

            BLAHOŽELÁME A PRAJEME MU VEĽA ŽIVOTNÝCH ÚSPECHOV!

          • Easter aktivite

          • Happy Easter!

            Veľká noc sa blíži a my sme si dnes 25.3 predstavili ojedinelé tradície osláv veľkonočných sviatkov v niektorých kultúrach sveta. Kým u nás je to o "šibačke a oblievačke", v iných krajinách sa hľadajú schované vajíčka, púšťajú šarkany, alebo sa deti prezliekajú do čarodejníckych kostýmov. Okrem toho sa študenti tematicky zabavili - vytvorili si svoje vlastné veľkonočné ozdoby.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Easter aktivite.

          • Innovation Camp

          • Dňa 19.-20.marca 2024 sa v Hoteli Tenis vo Zvolene uskutočnila v rámci projektu "Skúsenosťou k úspechu" inovatívna a zážitková súťaž Innovation Camp. Aktivita sa realizovala v rámci medzinárodnej kampane Global Money Week (GMW) a záštitu nad podujatím prevzal predseda BBSK Ondrej Lunter.

            Vďaka tejto súťaži si žiaci vyskúšali tímovú prácu pri riešení zadanej výzvy, rozvíjali svoje komunikačnéprezentačné zručnosti, boli motivovaní k využívaniu príležitostí. Súťaž im priblížila aj fungovanie reálneho podnikateľského prostredia.

            Výzvou bolo navrhnúť spôsob, akým by žiaci mohli mladým ľuďom pomôcť v efektívnej ochrane financií pred podvodníkmi. Ako im pomôcť, aby nenaleteli na podvodné aktivity, ako znížiť riziko straty peňazí a obmedziť podvodníkom šancu na úspech. Riešenie malo byť finančne nenáročné, ihneď účinné a použiteľné relatívne okamžite.

            Našu školu reprezentovali Laura Majdiaková a Natália Detvajová z triedy II.LJakub Fekete a Miro Korčok z triedy III.L. Organizátorom tejto celoslovenskej akcie pomáhali aj dobrovoľníci z triedy IV.L Paťo Varga, Gregor Babiak, Janka Slúková a Sofka Sabolová.

            Síce sme sa neumiestnili na víťazných priečkach, ale skúsenosť z tejto výnimočnej akcie na podporu finančnej gramotnosti žiakom nikto nevezme.

            Pre zúčastnených pedagógov boli pripravené  odborné a interaktívne workshopy na tému ,,Hodnotenie“ a „Finančná gramotnosť prakticky“.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Innovation Camp.

          • 1.miesto v Krajskej prehliadke ENERSOL SK

          • S nesmiernou hrdosťou oznamujeme, že sme získali 1.miesto v Krajskej prehliadke ENERSOL SK so súťažným projektom GraviMobil! Toto víťazstvo je odzrkadlením odhodlania, inovatívnosti a tímovej práce našich šikovných žiakov. Matej Venger, Jerguš Legíň, Maroš Kučera, BLAHOŽELÁME a ĎAKUJEME!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album 1.miesto v Krajskej prehliadke ENERSOL SK.

          • Exkurzia v spoločnosti ŽSR - OZT

          • Dňa 20.3. sa žiaci odboru elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách z II.ATt zúčastnili v rámci predmetu PRAX tradičnej exkurzie. Teraz to bolo v spoločnosti ŽSR - sekcia OZT, a konkrétne sa oboznámili s funkciou zabezpečovacej techniky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia v spoločnosti ŽSR - OZT.

          • Školy za demokraciu

          • Už 5. ročník pokračuje na našej škole program ,,Školy za demokraciu“ do ktorého sa úspešne zapájajú žiaci  a žiačky II. ročníka. Program realizačne zastrešuje Centrum komunitného organizovania v Banskej Bystrici.

            Žiaci vo forme workshopov môžu rozvíjať svoje soft skills na témy z oblastí vojna, prevencia extrémizmu, vnútropolitická situácia, kritické myslenie, vzdelávanie k ľudským právam, živé knižnice, a ďalšie ľubovoľné témy.

            Žiaci sa v rámci aktivít učia vzájomnej dôvere, slušnosti rešpektu a vytváraniu kultivovaného prostredia v ktorom žijeme a pracujeme.

            Dúfame, že aj tento spôsob projektového vzdelávania pomôže k tomu, aby sa zo žiakov a žiačok stali občania, ktorým nie sú cudzie hodnoty demokracie, rešpektu a spolupatričnosti.

    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola dopravná
      • tel.: 045/5333 214- ústredňa 045/5366 390- sekretariát - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková trnkova@dopravnazv.sk 045/5333 097 +421 911 046 293 - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová pospisilova@dopravnazv.sk +421 911 046 294 - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková konopkova@dopravnazv.sk +421 903 482 918
      • Sokolská 911/94 960 01 Zvolen 96001 Zvolen Slovakia
      • 000215589
      • 000215589
      • Katarína Medzihorská psychologicka@dopravnazv.sk
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

    • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

    • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/