• Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024

          • V piatok 28.6.2024 sme sa rozlúčili s ďalším školským rokom. Bolo to obdobie plné úsilia, vzdelávania a spolupráce. Naši žiaci a pedagógovia si zaslúžia veľké uznanie za svoje snahy a prínos pre našu školu.

            Ocenili sme viac ako 50 žiakov. Nechýbalo ocenenie Manažér a Manažérka roka, NAJ Súťažiaci roka, NAJ študent roka...

            Chceme sa poďakovať všetkým žiakom a učiteľom za ich výkony, za ich úsilie a za to, že tvorili skvelú školskú komunitu. Vaše úspechy, vzdelávanie a prínos sú neoceniteľné.

            Nezabudnite si oddýchnuť počas letných prázdnin a načerpať nové sily na ďalší rok. Prajeme Vám krásne leto plné zážitkov, oddychu a radosti!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné ukončenie školského roka 2023/2024.

          • Študuj dopravu!

          • Máme za sebou skvelý deň.

            Ďakujeme za vašu účasť na podujatí ŠTUDUJ DOPRAVU na osobnej stanici vo Zvolene!

            Bolo nám veľkým potešením vás privítať a spolu s vami stráviť deň plný zábavy a poznania. Boli ste vystavovateľmi, alebo svedkami viac ako 20 úžasných vystavovateľov z oblasti dopravy. Vaše nadšenie a úsmevy na tvárach boli pre nás tou najlepšou odmenou. Tešíme sa na ďalšie stretnutia s vami!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Študuj dopravu!.

          • Výlet do Žiliny

          • Koncoročný výlet III.AT do Žiliny. Prehliadka Burianovej veže a mesta. Niektorí si boli pozrieť mesto, kde chcú pokračovať v štúdiu VŠ :-)

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do Žiliny.

          • 1.MIESTO ‼️

          • SME TOP!!! 1.MIESTO v súťaži OBJAV PEDAS - ŠTUDUJ DOPRAVU - ZELENÁ DOPRAVA, najlepšíz celého Slovenska. EKOLOGICKÍ, ŠIKOVNÍ A TÍ, ČO SA VYZNAJÚ, ČO JE TO ZELENÁ DOPRAVA.

          • Workshop z trestného práva

          • Naši tretiaci na poslednej hodine OBN privítali pani prokurátorku JUDr. Janu Žlnkovú z Okresnej prokuratúry Zvolen. Hodina sa niesla v duchu  zásady neznalosť zákona neospravedlňuje, ktorá znamená, že neznalosť zákona nikoho neospravedlňuje a nevyviňuje z právnej zodpovednosti za jeho porušeniePani prokurátorka všetky tvrdenia podložila aj zaujímavými prípadmi zo svojej bohatej praxe. Niektoré z nich boli aj medializované. Odpovedala tiež aj na zvedavé otázky žiakov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop z trestného práva.

          • Celoslovenská súťaž Nebuď Fejker, buď originál!

          • NIE SME FEJKRI, ALE TVORIVÍ A AUTENTICKÍ!

            Práve túto skutočnosť dokazuje víťazstvo v celoslovenskej súťaži Nebuď Fejker, buď originál!, ktorú usporiadal Úrad priemyselného vlastníctva v Banskej Bystrici. Naši žiaci Matej, Jerguš a Maroš z II.AT pod vedením kreatívnej učiteľky Valentínky ukázali, že originálnosť je cesta k úspechu.

            Srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie úspechy!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenská súťaž Nebuď Fejker, buď originál!.

          • ŠTUDUJ DOPRAVU ‼️OZNAM‼️

          • SPŠ dopravná vo Zvolene pripravuje podujatie, ktoré vás dostane na vlnu adrenalínu a zároveň vám otvorí dvere k zaujímavým kariérnym možnostiam v oblasti dopravy.

            Kedy? 25.06.2024

            Kde? Osobná železničná stanica vo Zvolene

            Pod záštitou ministra dopravy

            Čo vás čaká? Zážitkovo-edukačná atmosféra:

            Podujatie „Študuj dopravu“ je prioritne určené pre žiakov 8. ročníka ZŠ, ale radi na ňom uvidíme žiakov všetkých ročníkov II. stupňa ZŠ.

            Vstup na podujatie pre organizované školské kolektívy v počte 10 – 30 žiakov si je potrebné zarezervovať do nedele 23. júna 2024 prostredníctvom nasledovného odkazu: https://studuj-dopravu.reservio.com/

            Odpovede na otázky: Prechádzajte stanovišťami a získajte odpovede do odpoveďového hárku.

            Súťaž o zážitkové ceny pre triedne kolektívy: Hodina jazdy na motokárach, exkurzia na železničnej stanici alebo na letisku pre celú triedu!

            Vaša účasť je dôležitá. Prispejte do tejto mozaiky svojou účasťou a aktivitami. Tešíme sa na vás.

          • Elektrotechnická spôsobilosť

          • GRATULUJEME K ZÍSKANIU OSVEDČENIA § 21!

            Dnes naši žiaci úspešne zvládli skúšky a získali Osvedčenie o odbornej spôsobilosti elektrotechnika podľa § 21!  Toto osvedčenie im otvára dvere k širokej škále pracovných príležitostí v elektrotechnickom priemysle. Prajeme im veľa šťastia a úspechov v ich ďalšej kariére!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Elektrotechnická spôsobilosť.

          • Odovzdávanie maturitných vysvedčení na zámku

          • Gratulujeme našim absolventom!

            V pondelok 10.6 ste oslávili váš veľký deň! Dosiahli ste míľnik, na ktorý budete navždy hrdí. Tvrdá práca a odhodlanie sa vám oplatili a teraz ste pripravení čeliť novým výzvam a príležitostiam, ktoré vám život prinesie.

            Sme na vás nesmierne hrdí. Prekonali ste všetky prekážky, ktoré vám stáli v ceste, a dokázali ste, že ste schopní dosiahnuť všetko, čo si zaumienite. Vieme, že v budúcnosti dosiahnete veľké veci.

            Prajeme vám všetko len to najlepšie do budúcnosti! Nech sa vám splnia všetky vaše sny a nech je váš život plný šťastia a úspechov!!!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Odovzdávanie maturitných vysvedčení na zámku.

          • Kurz letných pohybových aktivít

          • Letné pohybové aktivity. Naši žiaci sa zúčastnili kurzu letných pohybových aktivít na Slovensku a zažili kopu zábavy! Putovali po malebných turistických chodníkoch, zdolali náročné výstupy, hrali rôzne hry a športové aktivity v prírode a samozrejme, nechýbalo ani kúpanie a osvieženie.Okrem skvelej zábavy si žiaci zlepšili aj svoju kondíciu, posilnili imunitný systém a nadobudli cenné skúsenosti s pobytom v prírode.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz letných pohybových aktivít .

          • DOPRAVRACE 2024

          • Preteky RC modelov autíčok na elektro - vodíkový pohon H2ac. 

            Usporiadateľ - Stredná priemyselná škola dopravná vo Zvolene, HUDY ARENA Trenčín.

            V piatok 7.6.2024 naša škola usporiadala každoročný pretek DOPRAVRACE 2024. Je to medzinárodná súťaž pretekov autíčok na elektro-vodíkový pohon. Táto súťaž sa konala v Trenčíne, v Hudy racing Aréne. Zúčastnilo sa 10 tímov z Česka a Slovenska, vrátane nášho tímu Wings on Road. Aj keď sme sa neumiestnili v prvej trojke, naši noví členovia tímu mohli vidieť ako súťaž funguje v realite a vyskúšali si, aké je to namáhavé a stresujúce obsluhovať autíčko.

            Ďakujeme veľmi pekne všetkým zúčastneným za výbornú atmosféru a tesime sa na ďalšie preteky. Víťazom srdečne gratulujeme!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album DOPRAVRACE 2024.

          • Zážitkovo-edukačné podujatie

          • Máme pre vás úžasnú novinku!

            SPŠ dopravná vo Zvolene pripravuje podujatie, ktoré vás dostane na vlnu adrenalínu a zároveň vám otvorí dvere k zaujímavým kariérnym možnostiam v oblasti dopravy.

            Kedy? 25.06.2024

            Kde? Osobná železničná stanica vo Zvolene

            Pod záštitou ministra dopravy

            Čo vás čaká?

            Zážitkovo-edukačná atmosféra: Pre žiakov 8. ročníka ZŠ a širokú verejnosť.

            • Odpovede na otázky: Prechádzajte stanovišťami a získajte odpovede do odpoveďového hárku.

            • Súťaž o zážitkové ceny pre triedne kolektívy: Hodina jazdy na motokárach, exkurzia na železničnej stanici alebo na letisku pre celú triedu!

            Vaša účasť je dôležitá! Prispejte do tejto mozaiky svojou účasťou a aktivitami. Tešíme sa na vás!

          • Obnova preukazu ISIC/EURO˂26 na šk. rok 2024/2025

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            1. Aby ste mohli aj v ďalšom školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí, je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

            Ak si ho predĺžite ešte v júni, možnosť doručenia na školu bude dostupná bez poplatku, neskôr vám bude známka doručená domov (poplatok za doručenie kuriérom je 3€).

            2. Ak chcete využívať preukaz ako dopravnú kartu v MHD, SAD a ZSSK už toto leto, uhraďte poplatok 3,60€ za predĺženie dopravnej aplikácie v čipe preukazu zaslaním SMS.

            Bližšie informácie nájdete na našej stránke tu: https://dopravnazv.edupage.org/a/preukaz-isiceuro-26

          • Výstava Od telegrafu k internetu

          • Viete čo znamená, keď niekto povie "vytoč ho"? -"Zatelefonuj mu." Také telefóny boli v minulosti.

            Aj žiaci z I.AT mali 4.6 možnosť dozvedieť sa viac z histórie telekomunikačnej a výpočtovej techniky v Banskej Bystrici na interaktívnej výstave v Thurzovom dome Od telegrafu k internetu. Vyskúšali si  prepojiť telefóny cez ústredňu, napísať kód v morseovke a tiež hry na prvých osobných počítačoch.

            Počas 30. rokov 19. storočia bol najrevolučnejší technologický vynález TELEGRAF, ktorý vynašiel Samuel Morse. Používal elektronické impulzy, ktoré sa vyvinuli do dnes známeho „Morseovho kódu“.

            Ak si myslíme, že umelá inteligencia rezonuje medzi spoločnosťou posledné roky, sme na omyle. Zaujímavosťou je tzv. Turingov test (navrhnutý v roku 1950 anglickým matematikom Alanom Turingom), ktorý meria schopnosť počítača simulovať ľudskú konverzáciu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava Od telegrafu k internetu.

          • Euroguidance

          • Na našej škole sme mali vzácnu návštevu: Euroguidance centrum na Slovensku, a Euroguidance z Českej republiky. Euroguidance je celoeurópskou sieťou, ktorá umožňuje vzájomnú inšpiráciu medzi poradenskými systémami v jednotlivých krajinách. Zaujímali sa o náš program kariérového poradenstva, ktorý v škole realizujeme, a mohli sme sa tiež inšpirovať systémom kariérového poradenstva v ČR. Ďakujeme za návštevu. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Euroguidance.

      • Kontakty

        • Stredná priemyselná škola dopravná
        • tel.:
          045/5333 214- ústredňa
          045/5366 390- sekretariát

          - riaditeľka (tel.+ fax.+mob.) Ing. Romana Trnková
          trnkova@dopravnazv.sk
          045/5333 097
          +421 911 046 293

          - Zástupkyňa riaditeľky Ing. Ľubica Pospíšilová
          pospisilova@dopravnazv.sk
          +421 911 046 294

          - Vedúca úseku technicko-ekonomických činností Ing. Eva Konôpková
          konopkova@dopravnazv.sk
          +421 903 482 918
        • Sokolská 911/94
          960 01 Zvolen
          96001 Zvolen
          Slovakia
        • 000215589
        • 000215589
        • Katarína Medzihorská
          psychologicka@dopravnazv.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje
    • V rámci stratégie prevencie a riešenia prejavov netolerancie a šikanovania sme na škole zriadili Schránku dôvery. Všetky žiacke podnety chceme veľmi citlivo riešiť v súlade s princípom "bez viny a hanby". V prípade potreby pomoci žiaci môžu vyhľadať:

      • triedneho učiteľa, výchovného poradcu, zástupkyňu riaditeľky školy, riaditeľku školy, školskú psychologičku, školskú špeciálnu pedagogičku

      • linku detskej istoty /24 hodín denne/ - č. tel.: 116 111, potrebujem@pomoc.sk, http://www.ldi.sk/